Z mouky, cukru, kokosu, tuku a žloutků vypracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu proležet. Tmavé těsto uděláme stejně, jen přidáme kakao a lžíci vody. Druhý den těsto opět v ruce propracujeme a přes strojek s tvořítkem děláme stejně dlouhé tyčinky, které přenášíme na plech s pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova, pak necháme vychladit.
Zdobíme rozehřátou čokoládou nebo polevou. Odkládáme na plech s fólií nebo alobalem. Necháme ztuhnout a uložíme v chladu. Děláme tyčinky světlé, tmavé a dvoubarevné. Na dvoubarevné dáváme do strojku střídavě světlé a tmavé těsto.
Tmavé tyčinky můžete zdobit bílou čokoládou.
Je to nenáročné cukroví, které není příliš sladké. Chuťově podobné Koka sušenkám (bez čokolády).
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a…
více o Chalupářský špíz z kuřete
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny