Z mouky, cukru, kokosu, tuku a žloutků vypracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu proležet. Tmavé těsto uděláme stejně, jen přidáme kakao a lžíci vody. Druhý den těsto opět v ruce propracujeme a přes strojek s tvořítkem děláme stejně dlouhé tyčinky, které přenášíme na plech s pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova, pak necháme vychladit.
Zdobíme rozehřátou čokoládou nebo polevou. Odkládáme na plech s fólií nebo alobalem. Necháme ztuhnout a uložíme v chladu. Děláme tyčinky světlé, tmavé a dvoubarevné. Na dvoubarevné dáváme do strojku střídavě světlé a tmavé těsto.
Tmavé tyčinky můžete zdobit bílou čokoládou.
Je to nenáročné cukroví, které není příliš sladké. Chuťově podobné Koka sušenkám (bez čokolády).
Cukr, vejce vyšleháme, postupně přiléváme mléko a olej. Pak přidáme přesnídávku a nakonec mouku s práškem do pečiva.
…
více o Rychlé řezy z přesnídávky
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč