Z mouky, cukru, kokosu, tuku a žloutků vypracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu proležet. Tmavé těsto uděláme stejně, jen přidáme kakao a lžíci vody. Druhý den těsto opět v ruce propracujeme a přes strojek s tvořítkem děláme stejně dlouhé tyčinky, které přenášíme na plech s pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova, pak necháme vychladit.
Zdobíme rozehřátou čokoládou nebo polevou. Odkládáme na plech s fólií nebo alobalem. Necháme ztuhnout a uložíme v chladu. Děláme tyčinky světlé, tmavé a dvoubarevné. Na dvoubarevné dáváme do strojku střídavě světlé a tmavé těsto.
Tmavé tyčinky můžete zdobit bílou čokoládou.
Je to nenáročné cukroví, které není příliš sladké. Chuťově podobné Koka sušenkám (bez čokolády).
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí…
více o Vepřové závitky se zelím
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
…
více o Domácí tmavý chléb s ořechy