Z mouky, cukru, kokosu, tuku a žloutků vypracujeme těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu proležet. Tmavé těsto uděláme stejně, jen přidáme kakao a lžíci vody. Druhý den těsto opět v ruce propracujeme a přes strojek s tvořítkem děláme stejně dlouhé tyčinky, které přenášíme na plech s pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova, pak necháme vychladit.
Zdobíme rozehřátou čokoládou nebo polevou. Odkládáme na plech s fólií nebo alobalem. Necháme ztuhnout a uložíme v chladu. Děláme tyčinky světlé, tmavé a dvoubarevné. Na dvoubarevné dáváme do strojku střídavě světlé a tmavé těsto.
Tmavé tyčinky můžete zdobit bílou čokoládou.
Je to nenáročné cukroví, které není příliš sladké. Chuťově podobné Koka sušenkám (bez čokolády).
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh přidáme cukr a vyšleháme to tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky…
více o Pikantní ořechová roláda
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy