Ingredience do spodního těsta smícháme a uhněteme si bochánek lineckého těsta, který rozválíme na vymazaný plech. Babička dává pečicí papír, ale já s ním neumím, tak mažu a vysypávám krupicí. Tuto vrstvu potřeme náplní – vyšleháme tvaroh s cukrem, žloutkem, přidáme rum a citronovou kůru podle chuti. Ingredience do vrchního těsta vyšleháme všechny pěkně dohromady, není žádný speciální postup – zkrátka aby bylo řídké a dalo se pěkně nalít na náplň. Pečeme tak půl hodiny na 180 °C v elektrické troubě.
Uděláme kvásek z cukru, droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní…
více o Jablkový koláč od babičky
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany