Ingredience do spodního těsta smícháme a uhněteme si bochánek lineckého těsta, který rozválíme na vymazaný plech. Babička dává pečicí papír, ale já s ním neumím, tak mažu a vysypávám krupicí. Tuto vrstvu potřeme náplní – vyšleháme tvaroh s cukrem, žloutkem, přidáme rum a citronovou kůru podle chuti. Ingredience do vrchního těsta vyšleháme všechny pěkně dohromady, není žádný speciální postup – zkrátka aby bylo řídké a dalo se pěkně nalít na náplň. Pečeme tak půl hodiny na 180 °C v elektrické troubě.
Uděláme kvásek z cukru, droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem a dobře promícháme s tukem. Do středu směsi uděláme jamku, vklepneme do ní…
více o Jablkový koláč od babičky
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef