Fazole přes noc namočíme v oddělených nádobách. Druhý den je uvaříme. Zatímco fazole chladnou, připravíme dresink.
Olivový olej smícháme s vinným octem, dokud se nepropojí. Potom přidáme koření. Ve směsi rozmícháme cukr, pak přilijeme citronovou a limetkovou šťávu. Důkladně promícháme. Utřeme česnek se solí a přidáme dresink.
Nakrájíme připravené papriky a na menší kousky nasekáme červenou cibuli. Obojí ve větší míse promícháme s vychladlými fazolemi. Vše zalijeme dresinkem a opatrně promícháme tak, aby dresink fazole a zeleninu důkladně obalil.
Dochutíme, případně přimícháme ještě olivový olej nebo limetkovou šťávu.
Salát necháme alespoň 2 hodiny, ideálně však přes noc v ledničce, aby se chutě důkladně propojily.
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek na drobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme…
více o Salát z krabích tyčinek
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč