Fazole přes noc namočíme v oddělených nádobách. Druhý den je uvaříme. Zatímco fazole chladnou, připravíme dresink.
Olivový olej smícháme s vinným octem, dokud se nepropojí. Potom přidáme koření. Ve směsi rozmícháme cukr, pak přilijeme citronovou a limetkovou šťávu. Důkladně promícháme. Utřeme česnek se solí a přidáme dresink.
Nakrájíme připravené papriky a na menší kousky nasekáme červenou cibuli. Obojí ve větší míse promícháme s vychladlými fazolemi. Vše zalijeme dresinkem a opatrně promícháme tak, aby dresink fazole a zeleninu důkladně obalil.
Dochutíme, případně přimícháme ještě olivový olej nebo limetkovou šťávu.
Salát necháme alespoň 2 hodiny, ideálně však přes noc v ledničce, aby se chutě důkladně propojily.
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky…
více o Borůvková kuřecí stehna
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany