Fazole přes noc namočíme v oddělených nádobách. Druhý den je uvaříme. Zatímco fazole chladnou, připravíme dresink.
Olivový olej smícháme s vinným octem, dokud se nepropojí. Potom přidáme koření. Ve směsi rozmícháme cukr, pak přilijeme citronovou a limetkovou šťávu. Důkladně promícháme. Utřeme česnek se solí a přidáme dresink.
Nakrájíme připravené papriky a na menší kousky nasekáme červenou cibuli. Obojí ve větší míse promícháme s vychladlými fazolemi. Vše zalijeme dresinkem a opatrně promícháme tak, aby dresink fazole a zeleninu důkladně obalil.
Dochutíme, případně přimícháme ještě olivový olej nebo limetkovou šťávu.
Salát necháme alespoň 2 hodiny, ideálně však přes noc v ledničce, aby se chutě důkladně propojily.
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naskládáme je do zapékací mísy. Na ně položíme plátky másla, eidamu a kolečka salámu.
…
více o Pečené kuřecí na smetaně
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem
Kuřecí maso a žampiony nakrájíme na malé kostky popř. nudličky. Do většího hrnce dáme vařit vodu na těstoviny, kterou…
více o Těstoviny s kuřetem a houbami
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Smíchejte obě hořčice, med, drcené ořechy a olivový a ořechový olej.
Camembert nařízněte do kříže a obalte v zálivce,…
více o Salát s grilovaným sýrem II.