Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, česnek nasekáme. Přidáme další ingredience, promícháme, podle chuti přidáme syrovou červenou papriku, kozí rohy nebo feferony. Vše vložíme do pekáče, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 250 °C. Pečeme hodinu (vepřové) nebo hodinu a půl (hovězí).
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky, vše dáme…
více o Rychlá květáková polévka
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky