Mouku s práškem do pečiva prosijeme do mísy a z uvedených surovin zpracujeme těsto. Necháme hodinu odpočinout, vyválíme plát a vykrajujeme požadované tvary. S těstem se dobře pracuje. Klademe na pečicí papír a pečeme asi na 170 °C dorůžova. Sušenky vydrží dlouho dobré.
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory