Mouku s práškem do pečiva prosijeme do mísy a z uvedených surovin zpracujeme těsto. Necháme hodinu odpočinout, vyválíme plát a vykrajujeme požadované tvary. S těstem se dobře pracuje. Klademe na pečicí papír a pečeme asi na 170 °C dorůžova. Sušenky vydrží dlouho dobré.
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské