Tulácký guláš

3

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 200
      g cibule
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      dl voda
    • 200
      g klobása ostravská, papriková, maďarská
    • 200
      g kysané zelí
    • 2
      lžička mletá paprika sladká nebo pálivá
    • olej nebo sádlo
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

  • Na menším množství sádla nebo oleje si orestujeme cibuli s pokrájenou klobásou. Ke konci restování přidáme zpěnit papriku, zalijeme vodou, přidáme okapané zelí, česnek pokrájený na plátky, promícháme a necháme povařit do změknutí zelí asi 10–15 minut, dochutíme solí a pepřem. Vody moc nedáváme, má vzniknout spíš takový sos z orestované cibule.
  • Pokud jsme omáčkoví, můžeme jí dát více a guláš pak zahustit chlebem nebo trochou hladké mouky. Zjemnit můžeme i smetanou zakysanou nebo sladkou.
  • Podáváme s čerstvým pečivem.
Zařazení: Uzeniny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: