Na menším množství sádla nebo oleje si orestujeme cibuli s pokrájenou klobásou. Ke konci restování přidáme zpěnit papriku, zalijeme vodou, přidáme okapané zelí, česnek pokrájený na plátky, promícháme a necháme povařit do změknutí zelí asi 10–15 minut, dochutíme solí a pepřem. Vody moc nedáváme, má vzniknout spíš takový sos z orestované cibule.
Pokud jsme omáčkoví, můžeme jí dát více a guláš pak zahustit chlebem nebo trochou hladké mouky. Zjemnit můžeme i smetanou zakysanou nebo sladkou.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové