Tuňák na olivách

3.08

hodnoceno: 12
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • olivový olej
    • 5
      stroužek česnek
    • petrželka
    • 1
      hrst černé olivy
    • 1
      hrst kapary
    • 600
      g tuňák
    • 1
      hrst zelené olivy
    • 1
      plechovka ančovičky
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

  • Na rozehřátém oleji rozpustíme ančovičky, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce osmahneme. Loupaná rajčata rozmačkáme vidličkou, osolíme a podusíme v oleji s ančovičkami, až směs zhoustne.
  • Přidáme omyté kapary a vypeckované olivy, důkladně promícháme a odstavíme z ohně. Maso z tuňáka nakrájíme na porce. Maso opečeme zprudka po každé straně po dobu 1,5–3 minut. Případně můžeme osolit, ale až na pánvičce.
  • Maso s připravenou směsí upravíme na talíř a posypeme sekanou petrželkou.
  • Podáváme s bílým chlebem.
Zařazení: Maso Rybí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: