Fazolové lusky krátce orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme nasekaný česnek a společně podusíme.
Listový salát omyjeme, osušíme a vyložíme jím mísu. Přidáme orestované fazolky, tuňáka nakrájeného na kousky, vejce uvařená natvrdo a rozkrájená na čtvrtky, nakrájené šalotky a červenou řepu.
Přelijeme citronovou šťávou, olivovým olejem, vinným octem a dobře promícháme. Osolíme dle chuti.
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské