Tuňáková pomazánka Z konzervy vylijeme vodu, do mísy dáme tuňáka, zakapeme olivovým olejem a pokapeme citronem. Přidáme jemně nasekanou… více o Tuňáková pomazánka
Tuňáková pomazánka s lučinou Tunáka s lučinou smícháme v hladký krém, vmícháme najemno nastrouhané či nakrájené ostatní ingredience, osolíme a… více o Tuňáková pomazánka s lučinou
Tuňáková pomazánka na Moničin způsob Ramu a tavený sýr vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny. Z tuňáka slijeme šťávu, přidáme jej do mísy a zašleháme.… více o Tuňáková pomazánka na Moničin způsob
Kvíz: Co (ne)víte o Velikonocích? Otestujte se, nakolik znáte… Možná se vám zdá, že připomínání velikonočních zvyků a tradic je ve vašem případě jen… Celý článek
Porcelánový hit v Lidlu: Exkluzivní nádobí Thun za výhodnou cenu… Tohle prostě musíte mít. Lidl se spojil s českou porcelánkou Thun a nabízí exkluzivní kolekci,… Celý článek
Od pondělí do pátku: Svěží jarní večeře, které vám nezaberou moc… Asi málokdo má v týdnu těsně před Velikonocemi možnost trávit čas dlouhým vyvařováním pro… Celý článek
Velikonoční pašijový týden: Víte, co se má podle tradic jíst na… Velikonoce pro mnohé znamenají svátky příchodu jara, teplejších večerů a prodlužujících se dní… Celý článek
Čatní z jablek Jablka nakrájet na plátky. Přidat koření a česnek nakrájený na plátky. Rozvařit. Přidat cukr, ocet a rozinky. Povařit.… více o Čatní z jablek
Knedlíčky z odpalovaného těsta Do vody dáme heru a sůl, přivedeme k varu. Do vroucí vody a za stálého míchání přisypeme polovinu (200 g) mouky a… více o Knedlíčky z odpalovaného těsta
Rumové řezy s piškoty Vypracujeme těsto, rozdělíme na dvě části a vyválíme stejně velké placky. Upečeme. Na krém uvaříme kaši z mléka,… více o Rumové řezy s piškoty
Švestky s jablky Vodu s cukrem povaříme 10 min. a potom do ní dáme povařit na 3 min. čtvrtky jadřinců zbavených jablek (slupka může… více o Švestky s jablky
Piškotový plát s broskvemi a… Do bílků dáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a žloutky. Nakonec přidáme… více o Piškotový plát s broskvemi a želatinou
Dobrota z lístkového těsta Lískové těsto rozválíme na 2 pláty o velikosti 30 x 30 cm. Upečeme je na 170 stupňů cca 20 minut, dokud nebudou mít… více o Dobrota z lístkového těsta
Kuře pečené s jemnou nádivkou Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme… více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Turiho slavnostní špagety 1. Špagety propíchneme syrovými párky 2. Vaříme špagety s párky v horké osolené vodě 3. nastrouháme sýr, může být i… více o Turiho slavnostní špagety
Jogurtová bublanina Všechno smíchat, vylít na vymazaný a vysypaný plech, posypat ovocem a zapéct. více o Jogurtová bublanina
Křupavé brambůrky Oloupeme si brambory, které umyjeme a nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy. Párky nakrájíme na malé kostičky a dáme… více o Křupavé brambůrky
Naše Panna cotta s rybízem \Plátkovou želatinu namočíme a necháme nabobtnat ve studené vodě. Mléko, smetanu a cukr (vanilkový i normální)… více o Naše Panna cotta s rybízem
Jednoduchá koprová omáčka z mléka V hrnci si na lžíci oleje necháme rozpustit máslo, které zaprášíme moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.… více o Jednoduchá koprová omáčka z mléka