4
Tunáka s lučinou smícháme v hladký krém, vmícháme najemno nastrouhané či nakrájené ostatní ingredience, osolíme a… více o Tuňáková pomazánka s lučinou
Z tuňáka slijeme vodu, cibuli nakrájíme najemno a všechny suroviny dáme do misky. Pořádně promícháme a dochutíme… více o Tuňáková pomazánka
Z konzervy vylijeme vodu, do mísy dáme tuňáka, zakapeme olivovým olejem a pokapeme citronem. Přidáme jemně nasekanou… více o Tuňáková pomazánka
Halloween se rychle blíží a s ním i otázka, kam se vydat za tou pravou strašidelnou atmosférou… Celý článek
Chcete překvapit rodinu či přátele nějakým úžasně strašidelným dortem na Halloween? Stačí si… Celý článek
Matcha, jemný prášek z mladých listů zeleného čaje, je trendem posledních let. A není se čemu… Celý článek
Kašel dokáže znepříjemnit život. Přichází několikrát do roka a odmítá nás opustit. Pokud se ho… Celý článek
Cibulky oloupeme a každou křížem asi 2 cm hluboko nařízneme. V osolené vodě je přibližně 5 minut povaříme. Necháme… více o Plněné cibulky
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme… více o Česneková pomazánka se sýrem
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva, kakao,… více o Jablkový koláč s rumem
Brambory a cibuli oloupeme. Obojí nastrouháme, vymačkáme vodu a necháme okapat v sítku. Přidáme vejce, sůl, mouku a… více o Placičky z brambor
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za… více o Bonbóny z vlašských ořechů
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou… více o Mramorová bábovka od babičky
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs… více o Dobrá zeleninová polévka
Ve vývaru uvaříme brambory na kostičky nakrájené. Vývar můžeme použít v kostce (např. čirý vývar, nebo zeleninový vývar… více o Klasická česnečka
Do kastrolu dáme med, skořici a hřebíček. Zalijeme jedním a půl šálkem vody, vaříme 5 minut. Uvaříme černý čaj, přidáme… více o Vánoční čaj
Žebírka omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody. Vaříme pomalu cca 60 min., poté necháme v teplém vývaru přikryté… více o Žebírka vepřová, vařená a pečená
Fíky a datle nakrájíme na malé kousky a s rozinkami namočíme do rumu alespoň na 12 hodín. Potom je promícháme s… více o Vánoční hruškový závin
Fazolky (250-300 g) krátce povaříme v osolené vodě a scedíme, musí zůstat na skus. Slaninu pokrájíme na kostičky … více o Česnekové fazolky se slaninou