Ramu a tavený sýr vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny. Z tuňáka slijeme šťávu, přidáme jej do mísy a zašleháme. Vejce nastrouháme najemno a špachtlí či stěrkou zamícháme do pomazánky. Přidáme cibule, citronovou šťávu, sůl, hořčici a vše důkladně promícháme.
Mažeme na jednohubky či veku (množství vystačí na 50 chlebíčků). Klademe olivami, ananasem, nakládanými papričkami, kolečky natvrdo uvařených vajec, sterilovanými okurkami apod.
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek…
více o Zapečená brokolice do remosky