Tuňákový sendvič Tuňáka necháme okapat a dáme do misky. Přidáme nakrájené krabí tyčinky a oboje rozmačkáme vidličkou. Vsypeme najemno… více o Tuňákový sendvič
Tuňákový pilaf Na másle a oleji osmažíme cibulku a přidáme rýži. Potom přidáme kůru, šťávu, vodu a kostky bujonu. Přivedeme k varu a… více o Tuňákový pilaf
Nejúžasnější špenát Nakrájejte kousek špeku na kostičky, velkou cibuli nadrobno. Na oleji opečte špek s cibulí. Když je dozlatova, přidejte… více o Nejúžasnější špenát
Trápí vás chřipka? Tato jídla a nápoje vám pomohou, abyste se… Onemocněli jste chřipkou, nebo ji máte již za sebou? Ač má náš organismus přirozenou imunitu,… Celý článek
Znáte drkotinu? Vyzkoušejte recept na masopustní specialitu ze… Masopust je v plném proudu. Zavzpomínejte s námi proto na staré dobré časy a udělejte si doma… Celý článek
Tonka fazole: Oblíbené koření cukráře Josefa Maršálka udělá s… Voní po vanilce, hřebíčku, mandlích, skořici a magnolii a nejenom dezerty dokáže povýšit na… Celý článek
Plíseň: Co je ještě k jídlu a co byste měli raději ihned vyhodit? Není plíseň jako plíseň. Na rozdíl od těch, které napadají jídlo a jsou škodlivé, ty tzv.… Celý článek
Husa po starocesku Husu rozčtvrtíme, nožem uděláme do prsíček a stehýnek otvory, vložíme do nich stroužky česneku, osolíme, pokmínujeme,… více o Husa po starocesku
"Ořechový" závin z cizrny Cizrnu uvažíme a s trošičkou vody a oleje rozmixujeme. Přidáme cukr a koření. Těsto vyválíme, posypeme rozinkami,… více o "Ořechový" závin z cizrny
Sušení ovoce v sušičce Ovoce, které po rozkrojení hnědne, namočit do okyselené vody nebo do jakékoliv limonády s citronovou příchutí, aby se… více o Sušení ovoce v sušičce
Švédská roštěnka Roštěnky mírně naklepeme a okraje nařízneme, aby se při dušení nekroutily. Roštěnky potřeme sardelovou pastou, lehce… více o Švédská roštěnka
Králík načerno Očištěného králíka osolíme a vložíme do pekáčku s olejem, přidáme nové koření, jalovec, bobkový list, tymián,… více o Králík načerno
Čína kung-pao Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a okořeníme kořením kari. Rozpálíme si pánev a maso prudce orestujeme.… více o Čína kung-pao
Celerová polévka Celer očistíme a nastrouháme na jemno, mrkev také. Zalijeme vodou, oslolíme, přidáme masox a vaříme asi 15 minut.… více o Celerová polévka
Kuřecí srdíčka Srdíčka rozkrojíme na půl podélně a omyjeme.Nakrájíme si na drobno oloupanou cibuli a oloupaný česnek.Dáme si srdíčka… více o Kuřecí srdíčka
Pařížské rohlíčky Těsto zpracujeme do hladka a dáme uležet do chladu. Připravíme si formičku ve tvaru rohlíčku, pomoučníme uvnitř v… více o Pařížské rohlíčky
Cuketa na kari Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme a chilli papričky nakrájíme na kolečka asi do půlky. Zbytek papričky… více o Cuketa na kari
Perníková bábovka Smícháme vejce s cukrem, přidáme prášek do perníku, mouku, mléko. Dobře propracujeme těsto. Těsto vlijeme do předem… více o Perníková bábovka
Mámina ořechová bábovka Žloutky a cukr zpracujeme mixérem dohladka. Pak vmícháme máslo, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a kakaem,… více o Mámina ořechová bábovka