Tuňákový sendvič Tuňáka necháme okapat a dáme do misky. Přidáme nakrájené krabí tyčinky a oboje rozmačkáme vidličkou. Vsypeme najemno… více o Tuňákový sendvič
Tuňákový pilaf Na másle a oleji osmažíme cibulku a přidáme rýži. Potom přidáme kůru, šťávu, vodu a kostky bujonu. Přivedeme k varu a… více o Tuňákový pilaf
Nejúžasnější špenát Nakrájejte kousek špeku na kostičky, velkou cibuli nadrobno. Na oleji opečte špek s cibulí. Když je dozlatova, přidejte… více o Nejúžasnější špenát
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na… Zavařte si letošní úrodu třešní do sladkého nálevu. V zimě vám kompot přijde vhod, ať už jako… Celý článek
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i… Ať už dáváte přednost šťavnatému kuřeti, poctivému steaku, pikantním žebrům nebo jemné rybě,… Celý článek
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte! Léto je za dveřmi a na zahrádkách nám začíná dozrávat první ovoce. Nejvýraznější jsou asi rudé… Celý článek
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho… Grilovací sezona vypukla naplno a ze zahrádek se opět line neodolatelná vůně čerstvě… Celý článek
Tvarohový koláč s ořechy Vypracované těsto necháme v chladu odpočinout. Mezitím rozmícháme tvaroh s cukry, pudinkem, žloutky. Vmícháme rozinky a… více o Tvarohový koláč s ořechy
Zamilovaná očka Zpracujeme na vále v těsto. Z těsta tvoříme malé kuličky, do každé vtlačíme důlek (obráceným náprstkem, obrácenou… více o Zamilovaná očka
Žemličky svaté Lucie Připravíme kvásek - v trošce vlažného mléka rozmícháme droždí. Potom přidáme k mouce, dále přidáme rozpuštěné máslo,… více o Žemličky svaté Lucie
Marinovaná vepřová panenka po… Maso očistíme, osolíme, opepříme, marinujeme v oleji s drhnutými bylinkami – tymiánem a rozmarýnem. Omytou zeleninu … více o Marinovaná vepřová panenka po katalánsku
Makový koláč s tvarohem Mouku rukama zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto… více o Makový koláč s tvarohem
Brokolicová (květáková) roláda Brokolici (květák) uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme dobře okapat a pak rozmixujeme na hladkou kaši,… více o Brokolicová (květáková) roláda
Jablečný Apple pie TĚSTO: Polohrubou mouku, sůl, máslo a studenou vodu smícháme a uděláme těsto, které necháme alespoň 3 hodiny v… více o Jablečný Apple pie
Datlové sušenky Datle nakrájíme na malé kousky a ovesné vločky nasekáme na jemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pak do něj přidáme… více o Datlové sušenky
Zapečené gnocchi Rozpalte gril na vysokou teplotu. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a doměkka na něm osmahněte cibuli; trvá to asi… více o Zapečené gnocchi
Česnekové kuře s žampionovo… Kuře osušíme, celé potřeme (i uvnitř) česnekem a osolíme. Necháme chvíli před pečením proležet v pekáčku, pak přilijeme… více o Česnekové kuře s žampionovo-bylinkovou omáčkou
Kabanosová pomazánka 1. Nastrouhaný kabanos smícháme s nakrájenou cibulí a majonézou. 2. Poté smícháme zálivku a jen nahřejeme v… více o Kabanosová pomazánka
Květáková polévka V hrnci si necháme rozpustit máslo a orestujeme květák na drobno nalámané růžičky společně s mrkví nakrájenou na… více o Květáková polévka