Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou, štipľavou a sladkou mletou paprikou. Ak je zmes príliš riedka, pridáme viac múky.
Na panvici zohrejeme olej. Zo zmesi vytvarujeme karbonátky, ktoré vypražíme z oboch strán do zlatohneda.
Avokádo, cibuľu a paradajky nakrájame na kocky. Ochutíme soľou, štipľavou mletou paprikou, šťavou z 1/2 citróna a nasekanou petržlenovou vňaťou. Dôkladne premiešame.
Karbonátky z tuniaka podávame s pripravenou salsou.
Slaninu nakrájíme na drobné kousky a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso a restujeme. Rajče nakrájíme na kostky 1…
více o Mexická quesadilas se salsou
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, až změkne, ale ještě nezačne…
více o Mrkvová polévka s pomerančem
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem)…
více o Čočková polévka s klobásou