Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou, štipľavou a sladkou mletou paprikou. Ak je zmes príliš riedka, pridáme viac múky.
Na panvici zohrejeme olej. Zo zmesi vytvarujeme karbonátky, ktoré vypražíme z oboch strán do zlatohneda.
Avokádo, cibuľu a paradajky nakrájame na kocky. Ochutíme soľou, štipľavou mletou paprikou, šťavou z 1/2 citróna a nasekanou petržlenovou vňaťou. Dôkladne premiešame.
Karbonátky z tuniaka podávame s pripravenou salsou.
Slaninu nakrájíme na drobné kousky a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso a restujeme. Rajče nakrájíme na kostky 1…
více o Mexická quesadilas se salsou
Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory…
více o Karbanátky z krabích tyčinek
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci