Tuniská omáčka Shakshouka

3

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 3
      ks rajčata
    • olivový olej
    • česnek
    • 2
      ks vejce
    • 0,5
      kostka masox 0,25–0,5
    • pepř mletý
    • pálivá paprika
    • 0,5
      lžíce harisa nebo lžička mletých chilli papriček
    • 1
      plechovka rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme rozmačkaný česnek a protlak. Rajčata zalijeme horkou vodou a oloupeme slupku. Nakrájíme je na malé kostičky a přidáme do omáčky. Dále přidáme masox, sůl, pepř, harissu a mletou papriku. Dusíme pod pokličkou cca 15 minut. Nakonec do omáčky rozklepneme po jednom vejce. Pozor – nemícháme.
  • Na každý talíř nalijeme omáčku a 1 vajíčko. Jako příloha je vhodná čerstvá bageta – nejlépe namáčet rovnou do omáčky nebo do ní bagetu rozdrobit.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: