Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme rozmačkaný česnek a protlak. Rajčata zalijeme horkou vodou a oloupeme slupku. Nakrájíme je na malé kostičky a přidáme do omáčky. Dále přidáme masox, sůl, pepř, harissu a mletou papriku. Dusíme pod pokličkou cca 15 minut. Nakonec do omáčky rozklepneme po jednom vejce. Pozor – nemícháme.
Na každý talíř nalijeme omáčku a 1 vajíčko. Jako příloha je vhodná čerstvá bageta – nejlépe namáčet rovnou do omáčky nebo do ní bagetu rozdrobit.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou