Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme rozmačkaný česnek a protlak. Rajčata zalijeme horkou vodou a oloupeme slupku. Nakrájíme je na malé kostičky a přidáme do omáčky. Dále přidáme masox, sůl, pepř, harissu a mletou papriku. Dusíme pod pokličkou cca 15 minut. Nakonec do omáčky rozklepneme po jednom vejce. Pozor – nemícháme.
Na každý talíř nalijeme omáčku a 1 vajíčko. Jako příloha je vhodná čerstvá bageta – nejlépe namáčet rovnou do omáčky nebo do ní bagetu rozdrobit.
Pekáč vymažeme máslem a poklademe na kolečka nakrájenou cibulí (hodně), na to poklademe již okořeněné kuře. Dáme péct.…
více o Francouzské kuře se sýrem
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou