Bramborový salát Uvařené brambory, točený salám, vajíčka a okurky nakrájíme na kostičky. Vše smícháme dohromady. více o Bramborový salát
Rychlý bramborový salát Brambory uvaříme ve slupce. Slijeme vodu, oloupeme brambory a přes mačkátko na bramborový salát promačkáme brambory do… více o Rychlý bramborový salát
Klasický bramborový salát Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a… více o Klasický bramborový salát
Velikonoční beránek: Proč ho pečeme a jak upéct toho nejlepšího? Bez beránka si málokdo dokáže Velikonoce představit. Na každém kroku a každém pohledu na… Celý článek
Jak uvařit vejce, aby nepraskla? Dodržte tato pravidla Bojujete s vejci popraskanými při vaření? Uvařit vejce tak, aby skořápka zůstala neporušená,… Celý článek
Pampeliškový med a sirup: Podrobný návod, jak si je vyrobit doma Krásně žluté pampelišky rostou na jaře téměř všude, a i když jsou všeobecně považovány za… Celý článek
Nejlepší velikonoční mazanec: Recept, díky kterému bude dokonale… Mazanec patří mezi tradiční sladká jídla, bez nichž se nemůže obejít žádný velikonoční stůl.… Celý článek
Kuře s ananasem a mandarinkami Kuřecí maso nakrájíme na nudličky asi tak 3 cm na 1 cm. Osolíme a dáme na rozpálený olej jemně osmahnout, posypeme… více o Kuře s ananasem a mandarinkami
Plněný perník Vypracujeme na vále tuhé těsto, necháme přikryté do druhého dne odpočinout. Druhý den rozdělíme na 2 poloviny. Z jedné… více o Plněný perník
Zapečený květák s nivou Vařené růžičky květáku promícháme s jemně nakrájenou cibulí (může být předem osmažená na másle). Ochutíme kmínem,… více o Zapečený květák s nivou
Mexická omáčka Zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek na větší kostičky. Nakrájenou zeleninu rozmixujeme,… více o Mexická omáčka
Tuňáková bruschetta Nakrájenou bagetu opečeme na pánvi s olivovým olejem. Tuňák rozdrobíme a smícháme s ostatními surovinami. Natřeme na… více o Tuňáková bruschetta
Brusinková omáčka Brusinky, suché červené víno, sojovou omáčku, pomerančovou kůru i šťávu, špetku soli a pepře rozmixujeme v hladkou… více o Brusinková omáčka
Losos s koprovým dipem Lososa očistíme, osolíme, opepříme posypeme koprem a zakápneme citronem. Necháme půl hodiny v chladu odležet. Na pánvi… více o Losos s koprovým dipem
Sejkory Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme vejce, mouku (strouhanku), sůl, pepř, česnek,… více o Sejkory
Borůvkový (višňový) likér Do přiměřeně velké nádoby (nejlépe 4-litrová sklenice) dáme 1 kg višní nebo borůvek, 3/4 kg cukru a necháme 2 hodiny… více o Borůvkový (višňový) likér
Řízky v jogurtu tri vajca do mise rozvdlas je a do toho das solamil aby byla hmota jak bramborova kasa pak tam das lzici soje, lzici… více o Řízky v jogurtu
Chicken Fingers Kuřecí prsa nakrajíme na silnější proužky, osolíme, obalíme v mouce, vejci a lehce drcených lupíncích se semínkami.… více o Chicken Fingers
Karbanátky podle mamky Cibulku a slaninu pokrájíme na jemno. Z půrku nakrájíme bílé a světle zelené části. Jarní cibulky pokrájíme celé. Na… více o Karbanátky podle mamky