Slavnostní věnečky Těsto: Olej a vodu svaříme. Přidáme hladkou mouku a upálíme na hustou kaši – nesmí se lepit na vařečku. Po vychladnutí… více o Slavnostní věnečky
Slavnostní plněný chleba Mleté maso smícháme s kostičkami cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř.… více o Slavnostní plněný chleba
Slavnostní rybí polévka Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik,… více o Slavnostní rybí polévka
Jak pěstovat, sklízet a zpracovat rebarboru, aby vám vydržela do… Naše babičky ji s oblibou používaly, pak ale na nějaký čas upadla v zapomnění. Nyní rebarbora… Celý článek
Superpotravina týdne: Brokolice. 4 dobré důvody, proč si ji dát… Brokolici můžete v obchodech sehnat celý rok, a tak se na ni většina z nás dívá jako na něco… Celý článek
Kofila, Vitacit i žvýkačky Pedro. Které retro pochoutky jsou… Vzpomínky na chutě z dob našeho mládí mají zvláštní kouzlo. Stačí ucítit známou vůni nebo… Celý článek
Naked cake: „Nahý" dort, za který se nemusíte stydět na žádné… Ať už připravujete svatbu, narozeninovou oslavu nebo čekáte návštěvu, naked cakes neboli nahé… Celý článek
Jablkovo-pudinkové koblížky Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva a prosejeme do mísy. Vmícháme zbývající přísady a elektrickým šlehačem… více o Jablkovo-pudinkové koblížky
Kuskus s kuřecími kousky a… Kuřecí stehna položíme do vody, ochutíme (sůl, pepř, petržel, celer, mrkev aj.). Uděláme z nich vývar na polévku. Na… více o Kuskus s kuřecími kousky a zeleninou
Oříšková bábovka Postupně smíchat všechny suroviny, mléko přidávat až nakonec. Nalít do vymazané a vysypané větší bábovkové formy. … více o Oříšková bábovka
Velikonoční nádivka Vařené uzené, nejlépe krkovičku, rozkrájíme na drobné= kousky. V misce rozšleháme vajíčka, přidáme mléko, strouhanku,… více o Velikonoční nádivka
Banány na špejli Cornflakes rozmělníme na hrubou strouhanku. Banány rozkrojíme napůl (ne podélně) a napíchneme na špejlě (ne úplně do… více o Banány na špejli
Nebe v hubě Na vále zpracujeme rukama hladké těsto. Rozdělíme je na poloviny. Každou polovinu položíme na plech vyložený papírem na… více o Nebe v hubě
Rychlá mňamka Sesypeme všechny sypké ingredience a promícháme, poté přidáme vajíčka a postupně při míchání přilejváme olej a mléko. … více o Rychlá mňamka
Bůček pečený na zelí Na kostičky nakrájený kousek špeku osmažíme, přidáme zelí, masox a krátce podusíme. Dáme na plech rovnoměrnou vrstvu… více o Bůček pečený na zelí
Mléčně kvašená zelenina 1. Všechnu zeleninu očistíme a nastrouháme, prosolíme a pokmínujeme stejně, jako když nakládáme zelí. 2. Vymačkáme… více o Mléčně kvašená zelenina
Candát na kmíně Porce ryby osolíme, okmínujeme a poprášíme moukou. Rybu pečeme 30 min v rozehřátém sádle zvolna po obou stranách do… více o Candát na kmíně
Smotanová torta Zakysanú smotanu a smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Používam iba dva balíčky vanilkového cukru -… více o Smotanová torta
„Řepáky“ – bramboráky z červené… Řepu nastrouháme do mísy dle chuti najemno, nahrubo nebo půl na půl. Přidáme vejce, nastrouhaný česnek, pepř, kmín, sůl… více o „Řepáky“ – bramboráky z červené řepy