Slavnostní věnečky Těsto: Olej a vodu svaříme. Přidáme hladkou mouku a upálíme na hustou kaši – nesmí se lepit na vařečku. Po vychladnutí… více o Slavnostní věnečky
Slavnostní plněný chleba Mleté maso smícháme s kostičkami cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř.… více o Slavnostní plněný chleba
Slavnostní rybí polévka Vývar z hlav: 2 rybí hlavy (z kapra), 2 bobkové listy, ½ cibule, sůl Hlavy dáme do hrnce s vodou. Vody musí být tolik,… více o Slavnostní rybí polévka
Nejkrásnější jarní dorty: Pokochejte se sladkou nádherou! Jaro je období plné živých barev, přírody, která rozkvétá, a svěžích chutí. A co by mohlo lépe… Celý článek
Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z… Chcete-li připravit řízky trochu jinak a přitom neušpinit moc nádobí, tento recept známého… Celý článek
Mandloně v Hustopečích rozkvétají. Pokochejte se jejich nádherou! Mandloňový sad v Hustopečích na Břeclavsku je unikátem. Je totiž největší nejen u nás, ale i v… Celý článek
5 skvělých dezertů, které zvládnete bez vážení. Stačí vám jen… Skvělé dezerty můžete upéct i v případě, že zrovna nemáte po ruce kuchyňskou váhu, případně v… Celý článek
Buchta s rosolem Těsto: plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Všechny ingredience smícháme a vlijeme na plech. Rozhrneme ke krajům.… více o Buchta s rosolem
Hruškovo-jablečná povidla Z hrušek a jablek odstraníme jádřince a umeleme na masovém strojku. Přidáme kyselinu citronovou a dusíme, až začnou… více o Hruškovo-jablečná povidla
Kuřecí řízek s hořčicí Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, posolíme. V misce smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem, vložíme plátky masa a… více o Kuřecí řízek s hořčicí
Ořechové trojúhelníky s krémem Žloutky, máslo a cukr vyšleháme. Přidáme smetanu, mouku s kypřícím práškem, kakao a mleté ořechy. Nakonec vmícháme z… více o Ořechové trojúhelníky s krémem
Smažený balkán Pokud je sýr moc slaný, naložíme ho přes noc do lednice do lázně se studenou vodou nebo do bílého jogurtu (ten potom… více o Smažený balkán
Bretaňský králík Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, v pekáči rozpustíme máslo se slaninou a rozložíme díly králíka. Pokryjeme na… více o Bretaňský králík
Citronový krém Pudink připravíme podle návodu na obalu, ale použijeme pouze 2 dl vody. Poté do krému vmícháme jogurt. Smetanu ke… více o Citronový krém
Tvarohové knedlíky – rychlé,… Z uvedených ingrediencí uděláme těsto. Používám tvaroh v kostce (ne ve vaničce). Ze dvou tvarohů uděláme až 30… více o Tvarohové knedlíky – rychlé, jednoduché, výborné
Jogurtové rohlíčky Utřeme vejce s cukrem, přidáme jogurt, olej a znovu třeme. Nakonec vmícháme polohrubou mouku s kypřícím práškem a… více o Jogurtové rohlíčky
Lucčiny těstoviny s kuřecím masem Těstoviny se uvaří. Osmažit cibulku, na ni maso nakrájené na menší kousky, okořenit grilovacím kořením. Jakmile je… více o Lucčiny těstoviny s kuřecím masem
Špagety s omáčkou Nejprve osmahneme cibuli, přidáme kukuřici a hrách, po chvilce rajčatový protlak, kečup, párek nakonec česnek a bazalku. více o Špagety s omáčkou
Papana V míse důkladně utřeme tvaroh, žloutky a mouku se špetkou soli a vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Na oleji smažíme… více o Papana