Nejprve si oddělíme vaječný bílek a žloutek. Žloutky dáme do mísy společně s cukrem, vanilkovým cukrem a utřeme dohladka. Přidáme Heru, nejlépe trochu rozměklou a pokrájenou na kousky a opět třeme do hladka. Poté přidáme tvaroh a pořádně rozmícháme. Do vzniklé hmoty vsypeme mouku s kypřicím práškem a vše dobře promícháme. Bílky vyšleháme do sněhu a pomalu přimícháme k těstu.
Obalem od Hery případně odděleným kouskem vymažeme formu na bábovku a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do formy těsto a dáme péct. Pečeme, dokud bábovka není zvrchu nahnědlá. Že je upečená poznáme, když do ní píchneme špejlí.
Dá se udělat i jako mramorovaná a to tak, že polovinu těsta vlijeme do formy a do druhé poloviny vmícháme kakao a teprve poté dolijeme do formy.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Cukr a vejce rozšleháme, přidáme zbytek surovin, zamícháme, vlijeme do pekáčku nebo na plech a v horkovzduchu pečeme na…
více o Radčina jablečná buchta