Nejprve si oddělíme vaječný bílek a žloutek. Žloutky dáme do mísy společně s cukrem, vanilkovým cukrem a utřeme dohladka. Přidáme Heru, nejlépe trochu rozměklou a pokrájenou na kousky a opět třeme do hladka. Poté přidáme tvaroh a pořádně rozmícháme. Do vzniklé hmoty vsypeme mouku s kypřicím práškem a vše dobře promícháme. Bílky vyšleháme do sněhu a pomalu přimícháme k těstu.
Obalem od Hery případně odděleným kouskem vymažeme formu na bábovku a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do formy těsto a dáme péct. Pečeme, dokud bábovka není zvrchu nahnědlá. Že je upečená poznáme, když do ní píchneme špejlí.
Dá se udělat i jako mramorovaná a to tak, že polovinu těsta vlijeme do formy a do druhé poloviny vmícháme kakao a teprve poté dolijeme do formy.
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme…
více o Ořechová pomazánka na topinky
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka