Nejprve si oddělíme vaječný bílek a žloutek. Žloutky dáme do mísy společně s cukrem, vanilkovým cukrem a utřeme dohladka. Přidáme Heru, nejlépe trochu rozměklou a pokrájenou na kousky a opět třeme do hladka. Poté přidáme tvaroh a pořádně rozmícháme. Do vzniklé hmoty vsypeme mouku s kypřicím práškem a vše dobře promícháme. Bílky vyšleháme do sněhu a pomalu přimícháme k těstu.
Obalem od Hery případně odděleným kouskem vymažeme formu na bábovku a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do formy těsto a dáme péct. Pečeme, dokud bábovka není zvrchu nahnědlá. Že je upečená poznáme, když do ní píchneme špejlí.
Dá se udělat i jako mramorovaná a to tak, že polovinu těsta vlijeme do formy a do druhé poloviny vmícháme kakao a teprve poté dolijeme do formy.
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem