Nejprve si oddělíme vaječný bílek a žloutek. Žloutky dáme do mísy společně s cukrem, vanilkovým cukrem a utřeme dohladka. Přidáme Heru, nejlépe trochu rozměklou a pokrájenou na kousky a opět třeme do hladka. Poté přidáme tvaroh a pořádně rozmícháme. Do vzniklé hmoty vsypeme mouku s kypřicím práškem a vše dobře promícháme. Bílky vyšleháme do sněhu a pomalu přimícháme k těstu.
Obalem od Hery případně odděleným kouskem vymažeme formu na bábovku a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do formy těsto a dáme péct. Pečeme, dokud bábovka není zvrchu nahnědlá. Že je upečená poznáme, když do ní píchneme špejlí.
Dá se udělat i jako mramorovaná a to tak, že polovinu těsta vlijeme do formy a do druhé poloviny vmícháme kakao a teprve poté dolijeme do formy.
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany