Těsto: Celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem. Potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, mléko a rum. Opět vyšleháme. Těsto nalijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech. Na těsto nalijeme tvarohovou náplň a posypeme strouhanou margotkou. Dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme 30–40 minut.
Náplň: Všechny ingredience na náplň vyšleháme na jemnou hmotu. Podle potřeby přidáme mléko, ale náplň nesmí být moc řídká.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater