Listové těsto rozválíme na placku a vyložíme jím pekáč s vyšším okrajem tak, aby se z těsta vytvořila „vanička“. V míse rozmícháme tvarohy s mlékem, vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem (množství podle chuti), vanilkovým pudinkem (nevařeným) a rozinkami. Rozmíchanou tvarohovou směs vylijeme na těsto do pekáče a dáme péct.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 1/2 hodiny (až těsto na okrajích zezlátne). Z čokolády na vaření, másla, kakaa a cukru moučky (množství dle chuti) si vytvoříme ve vodní lázni polevu, kterou polijeme ještě vlažný koláč a dáme vychladit.
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny