Listové těsto rozválíme na placku a vyložíme jím pekáč s vyšším okrajem tak, aby se z těsta vytvořila „vanička“. V míse rozmícháme tvarohy s mlékem, vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem (množství podle chuti), vanilkovým pudinkem (nevařeným) a rozinkami. Rozmíchanou tvarohovou směs vylijeme na těsto do pekáče a dáme péct.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 1/2 hodiny (až těsto na okrajích zezlátne). Z čokolády na vaření, másla, kakaa a cukru moučky (množství dle chuti) si vytvoříme ve vodní lázni polevu, kterou polijeme ještě vlažný koláč a dáme vychladit.
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
…
více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením…
více o Kotlety pečené v alobalu