Listové těsto rozválíme na placku a vyložíme jím pekáč s vyšším okrajem tak, aby se z těsta vytvořila „vanička“. V míse rozmícháme tvarohy s mlékem, vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem (množství podle chuti), vanilkovým pudinkem (nevařeným) a rozinkami. Rozmíchanou tvarohovou směs vylijeme na těsto do pekáče a dáme péct.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 1/2 hodiny (až těsto na okrajích zezlátne). Z čokolády na vaření, másla, kakaa a cukru moučky (množství dle chuti) si vytvoříme ve vodní lázni polevu, kterou polijeme ještě vlažný koláč a dáme vychladit.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem
Tvaroh vmícháme s pomazánkovým máslem, rumem a polovinou cukru. Zbylí cukr přidáme do horkého espresa, přimícháme likér…
více o Banánovo-kávové tiramisu