Máslo, cukr a vejce vyšleháme, přidáme kakao a zasypeme moukou s práškem do pečiva a ručně vypracujeme těsto. Vypracované těsto dáme na hodinu do lednice. Pak na vymazaný a vysypaný plech tvarujeme kuličky. Když se těsto lepí, tak je dobré ruce posypat moučkovým cukrem. Kuličky pak opatrně zalijeme tvarohovou náplní a dáme upéct.
Pečeme na 175 ˚C cca 45 minut. V průběhu pečení kontrolujeme špejlí, těsto ani tvaroh se nesmí na špejli lepit.
Tvaroh, máslo, žloutky, cukr a vanilkový pudink v prášku utřeme a zlehka vmícháme sníh z bílků.
V jedné míse si nejlépe ručním mixérem opatrně prošleháme kakaové těsto, v druhé potom to tvarohové.
V případě, že…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové