Maková náplň V mléce krátce povaříme mák, odstavíme a přidáme ostatní suroviny. Dobře promícháme a dosladíme. více o Maková náplň
Ořechová náplň Mléko povaříme s cukrem, přidáme ořechy, odstavíme a přidáme ostatní suroviny. více o Ořechová náplň
Pravá ořechová náplň V kastrůlku pomalu zpěníme máslo a vytvořenou pěnu důkladně sesbíráme. Do vzniklého másla přidáme cukr, ořechy a krátce… více o Pravá ořechová náplň
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin! Máloco vás v horkém počasí osvěží tak jako miska dobré zmrzliny. A ideálně domácí. Ta se dá… Celý článek
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké.… Tradiční pokrm pocházející ze severu Itálie u nás už takřka zdomácněl. Těší se velké oblibě ve… Celý článek
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější… Taky rádi chodíte v horkých dnech na ledovou kávu do kavárny? Nemusíte. Naučíme vás, jak si ji… Celý článek
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu… Drobenkové koláče patří hned po bábovkách mezi nejoblíbenější klasiku. Nejsou totiž moc pracné… Celý článek
Znojemska hovezi pecene Maso protkneme slaninou nakrájenou na hranolky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou… více o Znojemska hovezi pecene
Džusové řezy Ušleháme vejce s cukrem, postupně zašleháváme olej. Do mouky přidáme prášek do pečiva a vmícháme do ušlehané hmoty.… více o Džusové řezy
Plněný koláč Těsto: celá vejce vyšleháme s cukrem. Postupně přidávame olej, mléko, polohrubou mouku, pomleté mandle (ořechy),… více o Plněný koláč
Tvarohové „babčičky“ Vypracujeme hladké těsto a necháme jej hodinu odpočinout. Rozválíme a krájíme na čtverce. Plníme zavařeninou, nebo… více o Tvarohové „babčičky“
Zapékané kysané zelí Do vymaštěného pekáčku rozložíme polovinu očištěných na tenší plátky nakrájených brambor. Osolíme, opepříme a rozložíme… více o Zapékané kysané zelí
Pomazánka z droždí na másle nechháme zesklovatět cibuli, přidáme sýr a když se rozpustí přidáme droždí. více o Pomazánka z droždí
Letní mls Nejdříve si upečeme piškot. Můžete použít svůj recept na piškot - tenhle mám však ráda, protože je pěkně nadýchaný. 4… více o Letní mls
Ovocné chutney Základ Třtinový cukr, med a vinný ocet - k těmto přísadám už přidáváme dle chuti - ovoce (jablka, hrušky...), sušené… více o Ovocné chutney
Krkovička pečená s játry a cibulí Maso naklepeme, osolíme, opepříme a mírně poprášíme moukou. Plátky pak dáme do vymaštěného pekáčku, poklademe na malé… více o Krkovička pečená s játry a cibulí
Dobrá a rychlá brokolicová polévka Brokolici rozebereme na růžičky dáme do hrnce a zalijeme vodou asi 1 litr, mírně osolíme a vaříme 10 min. Ihned vše… více o Dobrá a rychlá brokolicová polévka
Jahodové lívanečky Mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme rum, vejce, cukry, mouku s kypřidlem a dobře promícháme na hladké těstíčko, o… více o Jahodové lívanečky
Maďarský okurkový salát Okurky oloupeme a nastrouháme na plátkovém struhadle. Osolíme aby pustili vodu a počkáme 5-10 minut. Poté po hrsti… více o Maďarský okurkový salát