Brambory nastrouháme, osladíme a dáme do vymazaného pekáčku (asi 3/4). Na to přidáme tvaroh smíchaný s cukrem, vanilkovým cukrem, vajíčky, rumem, rozinkami a oříšky. Lze použít i kandované ovoce. Na to dáme zbývající vrstvu brambor. Zalijeme šlahačkou a zapékáme 30–45 minut.
Lze jíst teplé i studené, na závěr můžeme potřít povidly nebo posypat kakaem.
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky