Brambory nastrouháme, osladíme a dáme do vymazaného pekáčku (asi 3/4). Na to přidáme tvaroh smíchaný s cukrem, vanilkovým cukrem, vajíčky, rumem, rozinkami a oříšky. Lze použít i kandované ovoce. Na to dáme zbývající vrstvu brambor. Zalijeme šlahačkou a zapékáme 30–45 minut.
Lze jíst teplé i studené, na závěr můžeme potřít povidly nebo posypat kakaem.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky.
Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto…
více o Octové těsto místo listového