Brambory nastrouháme, osladíme a dáme do vymazaného pekáčku (asi 3/4). Na to přidáme tvaroh smíchaný s cukrem, vanilkovým cukrem, vajíčky, rumem, rozinkami a oříšky. Lze použít i kandované ovoce. Na to dáme zbývající vrstvu brambor. Zalijeme šlahačkou a zapékáme 30–45 minut.
Lze jíst teplé i studené, na závěr můžeme potřít povidly nebo posypat kakaem.
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny