lžíce
strouhaný parmazán
nebo jiný pikantnější sýr
koření
dle chuti např. tymián nebo muškátový květ
2
lžíce
olej
Postup přípravy receptu
Oloupané brambory uvaříme a nakrájíme na slabší plátky. Tvaroh rozšleháme s olejem dohladka, osolíme a přidáme cibuli. Mouku smícháme s kořením. Strouhanku smícháme se sýrem. Do vymazané zapékací mísy vyskládáme vrstvu brambor, potřeme tvarohovou směsí a poprášíme moukou s kořením. Přikryjeme zbytkem brambor a celé polijeme mlékem. Posypeme sýrovou strouhankou, poklademe slabými plátky másla a dáme zapéct do rozpálené trouby na 180 °C dozlatova.
Podáváme se zeleninovým salátem. Dá se jíst i vychladlé.
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli…
více o Kuřecí stehna na bílém víně
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu