moučkový cukr
a vanilkový na obalení (sklenička o obsahu 2 dl)
1
ks
žloutek
1
balíček
měkký tvaroh
marmeláda
1
balíček
rostlinný tuk
Rama, Hera apod.
Postup přípravy receptu
Na vál prosijeme mouku, přidáme tuk rozsekaný na kousky a promneme. Přidáme tvaroh, žloutek a rychle vypracujeme hladké těsto. Necháme v ledničce asi půl hodiny odležet, pak těsto na pomoučeném válu rozválíme v plát, nakrájíme na čtverečky, poklademe marmeládou, přeložíme do tvaru šátečků a okraje k sobě dobře přitiskneme. Potřeme vejcem (může být jen bílek). Přeložíme na plech a upečeme v horké troubě (220 °C, po chvilce 200 °C). Horké chrupinky obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Pokud máte řidkou marmeládu, tak přidejte trochu strouhanky, piškotů (drobky) nebo perník na strouhání a marmeláda nevyteče.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou