moučkový cukr
a vanilkový na obalení (sklenička o obsahu 2 dl)
1
ks
žloutek
1
balíček
měkký tvaroh
marmeláda
1
balíček
rostlinný tuk
Rama, Hera apod.
Postup přípravy receptu
Na vál prosijeme mouku, přidáme tuk rozsekaný na kousky a promneme. Přidáme tvaroh, žloutek a rychle vypracujeme hladké těsto. Necháme v ledničce asi půl hodiny odležet, pak těsto na pomoučeném válu rozválíme v plát, nakrájíme na čtverečky, poklademe marmeládou, přeložíme do tvaru šátečků a okraje k sobě dobře přitiskneme. Potřeme vejcem (může být jen bílek). Přeložíme na plech a upečeme v horké troubě (220 °C, po chvilce 200 °C). Horké chrupinky obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Pokud máte řidkou marmeládu, tak přidejte trochu strouhanky, piškotů (drobky) nebo perník na strouhání a marmeláda nevyteče.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky