moučkový cukr
a vanilkový na obalení (sklenička o obsahu 2 dl)
1
ks
žloutek
1
balíček
měkký tvaroh
marmeláda
1
balíček
rostlinný tuk
Rama, Hera apod.
Postup přípravy receptu
Na vál prosijeme mouku, přidáme tuk rozsekaný na kousky a promneme. Přidáme tvaroh, žloutek a rychle vypracujeme hladké těsto. Necháme v ledničce asi půl hodiny odležet, pak těsto na pomoučeném válu rozválíme v plát, nakrájíme na čtverečky, poklademe marmeládou, přeložíme do tvaru šátečků a okraje k sobě dobře přitiskneme. Potřeme vejcem (může být jen bílek). Přeložíme na plech a upečeme v horké troubě (220 °C, po chvilce 200 °C). Horké chrupinky obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Pokud máte řidkou marmeládu, tak přidejte trochu strouhanky, piškotů (drobky) nebo perník na strouhání a marmeláda nevyteče.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka