moučkový cukr
a vanilkový na obalení (sklenička o obsahu 2 dl)
1
ks
žloutek
1
balíček
měkký tvaroh
marmeláda
1
balíček
rostlinný tuk
Rama, Hera apod.
Postup přípravy receptu
Na vál prosijeme mouku, přidáme tuk rozsekaný na kousky a promneme. Přidáme tvaroh, žloutek a rychle vypracujeme hladké těsto. Necháme v ledničce asi půl hodiny odležet, pak těsto na pomoučeném válu rozválíme v plát, nakrájíme na čtverečky, poklademe marmeládou, přeložíme do tvaru šátečků a okraje k sobě dobře přitiskneme. Potřeme vejcem (může být jen bílek). Přeložíme na plech a upečeme v horké troubě (220 °C, po chvilce 200 °C). Horké chrupinky obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Pokud máte řidkou marmeládu, tak přidejte trochu strouhanky, piškotů (drobky) nebo perník na strouhání a marmeláda nevyteče.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi na trošce oleje. Přilejeme smetanu, můžeme přidat i ananas a…
více o Nejlepší kari omáčka s kuřecím
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem