moučkový cukr
a vanilkový na obalení (sklenička o obsahu 2 dl)
1
ks
žloutek
1
balíček
měkký tvaroh
marmeláda
1
balíček
rostlinný tuk
Rama, Hera apod.
Postup přípravy receptu
Na vál prosijeme mouku, přidáme tuk rozsekaný na kousky a promneme. Přidáme tvaroh, žloutek a rychle vypracujeme hladké těsto. Necháme v ledničce asi půl hodiny odležet, pak těsto na pomoučeném válu rozválíme v plát, nakrájíme na čtverečky, poklademe marmeládou, přeložíme do tvaru šátečků a okraje k sobě dobře přitiskneme. Potřeme vejcem (může být jen bílek). Přeložíme na plech a upečeme v horké troubě (220 °C, po chvilce 200 °C). Horké chrupinky obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Pokud máte řidkou marmeládu, tak přidejte trochu strouhanky, piškotů (drobky) nebo perník na strouhání a marmeláda nevyteče.
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladničce odpočinout.
Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka nebo…
více o Oříškovo-čokoládové sušenky
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku