V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na bramboráky. Přes haluškovací síto, případně struhadlo s velkými otvory protlačíme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 2 minuty, scedíme, promastíme máslem a na talířích přelijeme nadrobno nakrájenými jahodami smíchanými s cukrem a šlehačkou. Jahody si chystáme den dopředu a necháme je v ledničce, krásně to zhoustne.
Brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme zbylé přísady a promícháme lžicí nebo vidličkou NEMIXUJEME.…
více o Bramborovo-vajíčková pomazánka
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka