V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na bramboráky. Přes haluškovací síto, případně struhadlo s velkými otvory protlačíme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 2 minuty, scedíme, promastíme máslem a na talířích přelijeme nadrobno nakrájenými jahodami smíchanými s cukrem a šlehačkou. Jahody si chystáme den dopředu a necháme je v ledničce, krásně to zhoustne.
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka…
více o Bramborová roláda od maminky
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou